In Berkhout tijdelijk eenrichtingsverkeer

BERKHOUT - Het verkeer in Berkhout wordt vandaag vanwege de eerste kijkmiddag bij de berging van de bommenwerper gedurende enkele uren omgeleid. Autoverkeer kan het westelijk deel van het dorp alleen in vanuit de richting Braken. In tegengestelde richting worden auto's via de Teding van Berkhoutweg en Vredemakersweg naar de rotonde in de Braken geleid.


Op het Westeinde wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. De verkeersmaatregel gaat om 15 uur in en wordt na 18 uur opgeheven. De kijkmiddag is van 16 tot 18 uur. In Bentelo, waar in 2005 een vergelijkbare berging plaatsvond, kwamen zo'n 300 mensen bij de eerste bezichtiging. Dat aantal wordt ook in Berkhout verwacht.

Parkeergelegenheid is er alleen langs het Westeinde. De gemeente verzoekt belangstellenden dan ook zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Eenmaal ter plekke krijgt het publiek uitleg van bergingsofficier Paul Petersen en is er gelegenheid de al gevonden voorwerpen te bekijken.

Het doek achter het scheidingshek dat het zicht belet op de bergingsplek wordt deels weggehaald. Zo zijn de machines die bij de berging worden gebruikt, zichtbaar zonder dat in de kuil kan worden gekeken.

De komende drie donderdagen zijn er ook kijkmiddagen.

Bron: Noordhollands Dagblad, 18 september 2007